^ Наверх

Мистецький простір подільського культурно-просвітницького центру ім. М.К. Реріха

Адреса: проспект Миру, 103/1. Сторінка у Facebook: www.facebook.com/mprostir.ua
Мистецький простір подільського культурно-просвітницького центру ім. М.К. Реріха

24 вересня 2016 року  біля ПП «Баварія Захід» (Проспект миру, 103/1) відбулося довгоочікуване відкриття нового мистецького осередку «Мистецький простір» Подільського культурно-просвітительського Центру імені М. К. Реріха. В триповерховій сучасній будівлі, яка стала мистецьким простором для дітей та молоді, розташувалися класи народного танцю (1 поверх), виставковий зал, зал для театральних вистав та концертних урочистостей (2 поверх), художні класи (3 поверх). Новому мистецькому осередку випала честь першою прийняти виставку скульптур відомого українського скульптора, члена Національної спілки художників України  Олексія Леонова «Верховенство духу». Виставка є постійно діючою. "Хай прагнення до прекрасного буде нашою повсякденною молитвою. Пошуки крас - це те що зблизить людей і врятує світ". С.М. Реріх Ці слова є девізом "Мистецького простору" Подільського культурно-просвітницького центру ім. М.К. Реріха. Це новий культурний осередок, який залучає дітей та молодь міста до високого мистецтва, до творчості, пропагуючи українську та світову культуру. Це не просто сучасний простір, створений для наповнення мистецтвом, це духовний простір, в якому відбуваються концерти, лекції, семінари, конференції, вистави, майстер-класи, виставки творчих робіт, навчання у творчих студіях.  Навчання в творчих студіях здійснюється на засадах гуманної педагогіки. Адже  вона основана на  принципах: розкриття самобутньої природи в Дитині, поваги та ствердження її особистості. І тільки «Зігріті учительською любов’ю душі дітей обов’язково розкриються своїми найкращими пелюстками» (Ш.О. Амонашвілі).  Тож «Мистецький простір» - це не тільки заклад в якому дбають про забезпечення дітей  необхідним обсягом знань,  комфорт та затишок під-час роботи, а й заклад в якому чільне місце займає любов до дітей і  турбота про їх внутрішній світ. «Мистецький простір» Подільського культурно-просвітницького центру імені М. К. Реріха здійснює:

  • Культурно-просвітницьку діяльність, базуючись на концепції Культури, сформульованій М. К. Реріхом;
  • Організацію та проведення концертів, конференцій, лекцій, семінарів;
  • Навчання на засадах «Гуманної педагогіки» Ш. О. Амонашвілі в творчих студіях:

1) Художній студії;

 2) Театральній студії;

 3) Студії народного танцю;

 4) Студії декоративно-прикладного мистецтва;

 Також планується відкриття музичної студії.

 У «Мисцецькому просторі» експонуються:

репродукцій картин М. К. Реріха та С. М. Реріха;

скульптури (оригінали) Олексія Леонова.

Тож «Мистецький простір» Подільського культурно-просвітницького центру ім. М.К. Реріха гостинно запрошує дітей та дорослих до співпраці у  творчих студіях, відвідати виставку скульптура О. Леонова під назвою «Верховенство духу» та на кльтурно-просвітницькі заходи, які проходитимуть найближчим часом у закладі.

Джерело: Мистецький простір подільського культурно-просвітницького центру ім. М.К. Реріха.- [Електронний ресурс]: – Режим доступу: https://kulturaxm.wordpress.com/2016/09/21/відкриття-мистецького-осередку-мис/