^ Наверх

Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти

Адреса: вул. Озерна, 14 сайт: https://hoippo.km.ua
Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти

 У 1939 року  було відкрито Кам’янець-Подільський обласний інститут удосконалення вчителів, де вчителі проходили свою перепідготвку та підвищення кваліфікації.

 З 1954 року  відкрито Хмельницький обласний інститут удосконалення вчителів (Указ Президії Верховної Ради Української РСР від 16 січня 1954 р. «Про перейменування міста Проскурова в місто Хмельницький, Кам’янець-Подільську область в Хмельницьку область»). З 2001 року - Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (Рішення сімнадцятої сесії Хмельницької обласної ради від 3 липня 2001 року №19). Державна реєстрація: № 2338 Наказ Держкомстату України від 01.08.2005р. №216 
      У 2014 році Хмельницький ОІППО відзначав своє 75-ччя.  З цієї нагоди відбулись урочисті заходи і регіональна науково-практична конференція «Післядипломна педагогічна освіти та методична служба на Хмельниччині: історія поступу».
Пройшовши 75-річний шлях становлення, утвердження та розвитку, Хмельницький обласний інституту післядипломної педагогічної освіти став добре знаним на Поділлі та в Україні центром науково-методичної роботи учительського загалу.
Щороку курсову підготовку в його стінах проходять понад 6 тисяч педагогів та керівників навчальних закладів.
     Наразі в ХОІППО працюють 5 кафедр і 13 науково-методичних центрів. Інститут бере участь у багатьох всеукраїнських та міжнародних проектах і програмах, розширює горизонти співпраці з вишами, установами та громадськими організаціями, проводить соціологічні дослідження. Його працівники здійснюють науковий пошук за 25 проблемами, розв’язання яких сприяє реформуванню освіти в регіоні.
Як інформує обласна рада, лише за останні кілька років інститутом підготовлено і видано понад 300 посібників та підручників. Третина науково-методичних розробок отримала гриф МОН України і стала надбанням педагогів усієї країни.
З нагоди ювілейної дати надрукували книгу «Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Історія, події, люди» та відкрили в його приміщенні музей історії освіти Хмельниччини.

Джерело: Мельник Галина. У місті з’явився музей історії освіти Хмельниччини.-Газета „Є”, 27 листопада, 2014. Історія.- Електроний ресурс. – Режим доступу: https://hoippo.km.ua/index.php?name=content&op=view&id=42