^ Наверх

Пам`ятник Григорію Сковороді

Адреса: вул. Ярослава Мудрого, 2А
Пам`ятник Григорію Сковороді

2 жовтня 2009 року у Хмельницькому поблизу університету «Україна» відкрили пам’ятник видатному філософу Григорію Сковороді. Ця подія була приурочена  десятій річниці створення учбового закладу. Автором скульптури є наш земляк Василь Корчовий – лауреат багатьох конкурсів живопису та скульптури, який працює в стилі доби грецької класики та еллінізму, Відродження.

На запитання, чому саме Сковорода та чому біля цього навчального закладу, Михайло Чайковський відповів: «У Хмельницькому на базі музею-бібліотеки вже 15 років діє товариство імені Сковороди, яке я очолюю. До того ж, саме з цього товариства вийшла ініціатива створення тоді ще філії університету «Україна». А ще після руйнування стереотипів люди почали масово звертатися до релігії, яка налічує близько 2,5 тисячі конфесій, кожна з яких має своє пояснення Біблії. А хто, як не Сковорода, вивчав цю древню пам’ятку та трактував її незрозумілі простому люду поняття. Він захищав правильне розуміння слів Христа, був його першим справжнім послідовником. Він один з небагатьох, хто читав Біблію єврейською й грецькою».

Джерело: 1.У Хмельницькому з’явився пам’ятник Григорію Сковороді. - [Електронний ресурс]: – Режим доступу: https://ye.ua/syspilstvo/1448_U_Hmelnickomu_z_yavivsya_pam_yatnik_Grigoriyi_Skovorodi.html